Маша Божовић

Факултет драмских умјетности Цетње, Црна Гора

Говориће песму "Губец, Јернеј, Вишњић" ауторке Радмиле Лазић. 

Биографија:

Маша Божовић рођена је 12.12.2000. године у Никшићу. Након завршене гимназије уписује Глуму на Факултету драмских умјетности Цетиње на Цетињу у класи професора Бранимира Поповића и асистенткиње Анђелије Рондовић. Студент је треће године студија Глуме на истом факултету.
Током студија ангажована је у неколико краткометражних и дугометражних играних филмова (“У тишини” Бојана Стијовића, “Прослава” Биљане Дуловић, “Ф63.1” Стефана Радовића, “Пас који се упишкио од среће” Илије Зековића, “Сирин” Сенада Шахмановића, ”Теорија забаве” Душана Војиновића, “Све биће у реду” Магдалене Тошић, “Ел Дорадо” Матије Војиновића и “Све у своје вријеме” Давида Тодоровића) као и позоришних представа (“Мировна мисија”- текст: Јована Бојовић, режија Слободан Маруновић, улога: Миа; “Блади Мун”- по тексту и у режији Ане Ђорђевић, улога: Вања). Тренутно ангажована у Никшићком позоришту гдје ће тумачити улогу Данице у представи “Народни посланик”, по тексту Бранислава Нушића а у режији Горана Булајића.
Испитне представе (“Кривица” Небојше Ромчевића – улога: Гоца; “У пламену страсти” Ивана Лалића, улога: Јелена; “Хасанагиница” Љубомира Симовића, улога: мајка Пинторовић; “Прст” Дорунтина Басха, улога: Зоја) имале су запажена гостовања на студентским сусретима у региону али и на сценама црногорских позоришта и фестивала.

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper