Izložba „Naših deset godina“ U zavičajnom muzeju priboj, otvara deseti, jubilarni, festival „Dani Danila Lazović“

„Deseti po redu festival ,,Dani Danila Lazovića'' započeće otvaranjem prigodne izložbe, kao i svih prethodnih godina, u galeriji Zavičajnog muzeja Priboj. Izložba je zamišljena kao svojevrsni portret samog festivala i predstavlja najznačajnije trenutke za proteklih devet godina. Kroz dokumentarni niz koji čini šezdeset i jedna fotografija u boji, posetioci će biti u prilici da se podsete ili zapaze razvojni put festivalskih događanja. 

Uočavaju se konture mladog, lepog i otmenog lika koji se začeo entuzijazmom u skromnom i pristojnom duhu. A onda se svake naredne godine oplemenjivao i sve više isticao svoje lepe crte. 

Rastao je i doterivao se jednako kako po broju kandidovanih takmičara tako i po raznovrsnosti i kvalitetu programskih sadržaja. Pozorišne predstave, kabarei, monodrame, koncerti, edukativne radionice, eminentni stvaraoci u ulozi gosta glumca ili muzičkog gosta gradili su karakter festivala koji već ulazi u kategoriju prestižnih u Srbiji. A poseban šarm dolazi od brojne publike o čemu takođe svedoči ova izložba.“

Slobodanka Klačar, kustos izlože „Naših deset godina“

 

JoomShaper