Aleksandra Pavlović

Akademija umetnosti u Novom Sadu, Srbija

Aleksandra Pavlović je rođena 30. decembra 2000. godine u Šapcu. Mesto prebivališta joj je u Skrađanima. Trenutno završava treću godinu Glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Nikite Milivojevića, Jelene Đulvezan Milković i Momčila Miljkovića. 

Tokom osnovne škole je počela aktivno da se bavi glumom u Klubu mladih talenata „Studio Maska“ kod Anete i Ivana Tomaševića, i recitovanjem. Okušala se u poslu radio voditelja na Radio Šapcu, kada se ponovo aktivirao projekat „Omladinski radio“. Završila je društveno-jezički smer u Šabačkoj gimnaziji. Tokom srednje škole je učestvovala na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću i na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu, kao predstavnik starijeg uzrasta Mačvanskog okruga. Kada je Grad Šabac organizovao Šabački teatarski pokret, dobila je nagradu za glumicu večeri u predstavi koja je predstavljala Gimnaziju – „Draga Jelena Sergejevna“ tumačeći lik Jelene Sergejevne, a u režiji Deane Kostić i Vanje Pavlović. Sa istom predstavom je učestvovala na Pozorišnim susretima gimnazija u Kragujevcu.

Tokom studija je igrala u studentskim filmovima ,,U kutiji“ i „Svojim poslom“ u režiji Irene Antin, zatim „Test“ i ,,Tata stiže kući“ u režiji Maše Pavlović,  “Mnogo vike ni oko čega” Aleksandra Erbesa i u filmskoj vežbi Ide Bodrože. U pozorišnim inscenacijama igrala je u Čehovljevoj ,,Prosidbi” u režiji Irene Antin, u ,,Višnjiku” u režiji Nikole Miloradovića i u predstavi ,,Tata stiže kući” u režiji Maše Pavlović.

Prosek tokom prvih dveju godina studija joj je 9.46.

 

JoomShaper