Maša Božović

Fakultet dramskih umjetnosti Cetnje, Crna Gora

Govoriće pesmu "Gubec, Jernej, Višnjić" autorke Radmile Lazić. 

Biografija:

Maša Božović rođena je 12.12.2000. godine u Nikšiću. Nakon završene gimnazije upisuje Glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje na Cetinju u klasi profesora Branimira Popovića i asistentkinje Anđelije Rondović. Student je treće godine studija Glume na istom fakultetu.
Tokom studija angažovana je u nekoliko kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova (“U tišini” Bojana Stijovića, “Proslava” Biljane Dulović, “F63.1” Stefana Radovića, “Pas koji se upiškio od sreće” Ilije Zekovića, “Sirin” Senada Šahmanovića, ”Teorija zabave” Dušana Vojinovića, “Sve biće u redu” Magdalene Tošić, “El Dorado” Matije Vojinovića i “Sve u svoje vrijeme” Davida Todorovića) kao i pozorišnih predstava (“Mirovna misija”- tekst: Jovana Bojović, režija Slobodan Marunović, uloga: Mia; “Bladi Mun”- po tekstu i u režiji Ane Đorđević, uloga: Vanja). Trenutno angažovana u Nikšićkom pozorištu gdje će tumačiti ulogu Danice u predstavi “Narodni poslanik”, po tekstu Branislava Nušića a u režiji Gorana Bulajića.
Ispitne predstave (“Krivica” Nebojše Romčevića – uloga: Goca; “U plamenu strasti” Ivana Lalića, uloga: Jelena; “Hasanaginica” Ljubomira Simovića, uloga: majka Pintorović; “Prst” Doruntina Basha, uloga: Zoja) imale su zapažena gostovanja na studentskim susretima u regionu ali i na scenama crnogorskih pozorišta i festivala.

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper