Mina Nenadović

Fakultet dramskih umetnosti, Beograd, Srbija

Govoriće pesmu “Naša tajna”, Desanke Maksimović

Biografija:

Mina Nenadović je rodjena 01.06.1999. godine. Završila je srednju baletsku školu “Lujo Davičo”, odsek klasičan balet. Studentkinja je treće godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Srdjana J. Karanovića.

U pozorištu Boško Buha igrala je u predstavama: “Kiša” u režiji Darijana Mihajlovića; “Majstori, majstori” u režiji Milana Karadžića; “Petar Pan” u režiji Milana Karadzića i “Florentinski šešir” u režiji Darijana Mihajlovića.
Igrala je u baletskoj predstavi “Banović Strahinja” u režiji Nebojše Gromilića. Trenutno je stipendistkinja Beogradskog dramskog pozorišta.
Igrala je u filmovima: “Mi nismo anđeli 3”, Srđana Dragojevića, “Glasovi” Aleksandra Nikolića, “Ma nije on takav” Miroslava Petkovića i “Stado” u Nikola Koje.

Na televiziji je igrala u serijama: “Jelena” u režiji Dejana Zečevića, “Fore i Fazoni” u režiji Ljubivoja Ršumovića, “Moj rođak sa sela” u režiji Marka Marinkovića, “Žene sa Dedinja” u režiji Aleksandra Jankovića, “Komšije” u režiji Milana Karadžića, “Žigosani u reketu” u režiji Nikole Đurička, “Crveni mesec” u režiji Romana Majetića i “Vreme zla” u režiji Ivana Živkovića.

 

 

 

 

 

 

 

 

JoomShaper